Announcements

Σχετικά με την εξέταση του Ιουνίου

Σχετικά με την εξέταση του Ιουνίου

by GEORGIOS KAPETANAKIS -
Number of replies: 0

[This message has already been sent in English]

Αγαπητοί φοιτητές,

Μετά από ενδελεχή έρευνα σχετικά με τις επιλογές διεξαγωγής της επερχόμενης εξέτασης της Θεωρίας Αριθμών, κατέληξα στην εξέταση που περιγράφω παρακάτω. Η εξέταση θα αποτελείται από δύο μέρη:

  1. Γραπτό μέρος.
  2. Προφορικό μέρος.

Εκτός και αν απαλλάσσεστε νόμιμα από γραπτές εξετάσεις1, και τα δύο μέρη είναι υποχρεωτικά και πρέπει να πετύχετε προβιβάσιμο βαθμό στο καθένα ξεχωριστά.

Το γραπτό μέρος θα αποτελείται από ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο πολλαπλής επιλογής, το οποίο θα δοθεί μέσα από την  σελίδα Moodle του μαθήματος. Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να κάνετε εγγραφή, αλλιώς δεν θα μπορέσετε να συμμετέχετε σε αυτό το μέρος. Το ερωτηματολόγιο θα είναι διαφορετικό για τον κάθε φοιτητή, αλλά θα είναι όλα εφάμιλλης δυσκολίας. Επίσης, δεσμεύομαι ότι όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο αξιόπιστο υπολογιστή ή/και σε κάποια αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν κανονικά. Για αυτό το λόγο θα σας ζητήσω σύντομα να δηλώσετε κατά πόσο ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία. Αυτήν την περίοδο συζητάω με το Τμήμα σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό. Όταν θα κληθείτε να απαντήσετε σχετικά, να έχετε κατά νου, ότι το ερωτηματολόγιό σας, και στις δύο περιπτώσεις, θα αποτελείται από ερωτήσεις ειλημμένες από την ίδια βάση δεδομένων. Κατά την διάρκεια της γραπτής εξέτασης, θα επιτρέπεται να συμβουλεύεστε τις σημειώσεις ή/και τα βιβλία σας, αλλά δεν θα πρέπει να έχετε κάποια βοήθεια από τρίτους.

Επιπλέον, θα πρέπει να βαθμολογηθείτε με τουλάχιστον 50/100 στο γραπτό μέρος, ώστε να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στο προφορικό μέρος.

Για όσους αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στο προφορικό μέρος, θα προγραμματίσω σχετικές συναντήσεις, είτε διαδικτυακά (μέσω του Zoom), είτε δια ζώσης (στο γραφείο μου). Θα ζητήσω από τους ενδιαφερόμενους να μου δηλώσουν την προτίμησή τους(και την διαθεσιμότητά τους) και κάθε προτίμηση θα αντιμετωπιστεί ισότιμα.

Η τελική βαθμολογία θα υπολογιστεί από τον κανόνα: 0.2×(βαθμός γραπτού μέρους) + 0.8×(βαθμός προφορικού μέρους).

Κατά την άποψή μου, ο παραπάνω τρόπος εξέτασης, λαμβάνει υπόψιν του όλες τις παρακάτω ιδιαιτερότητας που προέκυψαν από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και της απειλής της COVID-19:

  1. Την φύση του μαθήματος.
  2. Το αδιάβλητο των εξετάσεων.
  3. Το πλήθος των φοιτητών.
  4. Τον μη εξαναγκασμό φοιτητών που την δεδομένη στιγμή απουσιάζουν από το Ηράκλειο να ταξιδέψουν αποκλειστικά για να εξεταστούν, καθώς κάτι τέτοιο, εκτός από οικονομικά ασύμφορο, εγκυμονεί και υγειονομικούς κινδύνους.
  5. Την δυνατότητα συμμετοχής σε φοιτητές που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στην εξεταστική!

ΥΓ: Παρακαλώ δείτε την αντίστοιχη ανακοίνωση του Τμήματος σχετικά με το πρόγραμμα και τους κανονισμούς της εξεταστικής του Ιουνίου.

-------

1. Όσοι απαλλάσσονται νόμιμα από τις γραπτές εξετάσεις, θα συμμετέχουν αποκλειστικά στο προφορικό μέρος και ο τελικός βαθμός τους θα είναι ο βαθμός τους σε αυτό το μέρος. Η λίστα με τους φοιτητές που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία μου έχει ήδη αποσταλεί από το Πανεπιστήμιο. Αν κάποιος έχει αμφιβολίες κατά πόσο εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία ή όχι, ας επικοινωνήσει μαζί μου.