Μάθημα Παρασκευής 8/3/2024

Μάθημα Παρασκευής 8/3/2024

by Mihalis Kolountzakis -
Number of replies: 0

Δυστυχώς σήμερα η γενική συνέλευση των φοιτητών (εσείς δηλαδή) αποφάσισε να "καταλάβει" το Τμήμα Μαθηματικών και να σταματήσει τη λειτουργία του για δυο μέρες. Κρίμα.

Το μάθημα της Παρασκευής 8/3/2024 δε θα γίνει λοιπόν στο αμφιθέατρο. Θα το παρακολουθήσετε από μόνοι σας από τις ανηρτημένες βιντεοδιαλέξεις και τις ασκήσεις τους. Αν έχετε κάποια ερώτηση μπορείτε πάντα να ρωτήσετε στο forum του μαθήματος. Ίσως να βρούμε και κάποιο χρόνο την επόμενη εβδομάδα (αν τα καταφέρουμε να κάνουμε μάθημα) να συζητήσουμε ερωτήσεις και ασκήσεις της 5ης εβδομάδας (που διανύουμε τώρα). Η 6η εβδομάδα θα γίνει κανονικά την επόμενη εβδομάδα όπως και να έχει το πράγμα και το ενδιάμεσο διαγώνισμα θα γίνει στην ώρα του.

Λυπάμαι που χάνουμε αυτό το δίωρο της Παρασκευής. Όπως σας είπα και στο μάθημα η 4η και 5η εβδομάδα είναι οι πιο τεχνικές του εξαμήνου, με διάφορα κόλπα να δει κανείς, και είναι κρίμα που δε θα τα πούμε από κοντά. Για μένα το μάθημα αυτό αποτελεί πραγματικά μια απόλαυση (ελπίζω και για σας να είναι ευχάριστο) και θα ήθελα πολύ να το κάναμε κανονικά.

Το μάθημα των Πιθανοτήτων είναι από τα πιο χρήσιμα Μαθηματικά που μπορεί να μάθετε εδώ μέσα αλλά έχει και τις ιδιαιτερότητές του. Παρά τις αντιξοότητες που (χωρίς λόγο) αντιμετωπίζουμε αυτό το εξάμηνο ελπίζω στο τέλος να καταφέρω να σας περάσω έστω λίγη από αυτή την αγάπη που έχω γι' αυτό το μάθημα.