Έναρξη μαθήματος Πιθανοτήτων online

Έναρξη μαθήματος Πιθανοτήτων online

by Mihalis Kolountzakis -
Number of replies: 2

Το μάθημα ξεκινάει κανονικά την εβδομάδα της 5ης Φεβρουαρίου. Με δεδομένη την αδυναμία πρόσβασής μας στις αίθουσες του Τμήματος (λόγω της παράνομης κατάληψης που επιβάλλουν κάποιοι) το μάθημα θα ξεκινήσει αναγκαστικά online.

Οι διαλέξεις υπάρχουν ήδη σε video. Παρακαλώ ακολουθήστε την παρακάτω σειρά δουλειάς.

  1. Πηγαίνετε στη διάλεξη της εβδομάδας και βλέπετε τα video ένα προς ένα. Αφού δείτε κάθε video κάντε οπωσδήποτε τις ασκήσεις που είναι από κάτω πριν προχωρήσετε στο επόμενο video. Έχετε 3 προσπάθειες για κάθε άσκηση και στο τέλος σας δίνεται και η λύση. Δεν υπάρχει βαθμολογική επίπτωση από τις ασκήσεις αυτές.
  2. Αφού τελειώσετε με τη διάλεξη πάτε να κάνετε τις επαναληπτικές ασκήσεις της εβδομάδας (quiz). Και πάλι έχετε 3 προσπάθειες για κάθε άσκηση και όσες επαναλήψεις θέλετε να κάνετε σε ολόκληρο το quiz. Δε χάνετε βαθμό από το quiz αλλά μπορεί να κερδίσετε βαθμό στο τέλος μέσω του βαθμού των quiz αν γράψετε πάνω από 4 και λιγότερο από 4.75. (Δείτε την περιγραφή του βαθμολογικού συστήματος.) Προσέξτε ότι τα quiz έχουν ημερομηνία λήξης.
  3. Αφού κάνετε τις επαναληπτικές ασκήσεις κατεβάστε το φυλλάδιο ασκήσεων και προσπαθήστε να τις λύσετε. Οι ασκήσεις αυτές είναι πιο θεωρητικές από τα quiz και μάλλον πιο απαιτητικές. Οι λύσεις θα αναρτώνται μετά από 1-2 βδομάδες. Δε βαθμολογείστε από το φυλλάδιο ασκήσεων αλλά σας βοηθάει να κατανοήσετε το μάθημα καλύτερα. Το φυλλάδιο αυτό θα το συζητάμε και στο μάθημα αλλά και στο δίωρο ασκήσεων με τον/την βοηθό.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να ρωτάτε στο Forum. Μη διστάζετε να ρωτάτε αλλά ούτε και να απαντάτε στην ερώτηση άλλου αν νομίζετε ότι ξέρετε την απάντηση. Μη φοβάστε ότι θα κάνετε λάθος. Όλοι κάνουμε λάθη και από αυτά διδασκόμαστε.

In reply to Mihalis Kolountzakis

Re: Έναρξη μαθήματος Πιθανοτήτων online

by Mihalis Kolountzakis -
Βλέπω ότι αρκετοί από εσάς έχουν ήδη παρακολουθήσει την 1η διάλεξη και, κάπως λιγότεροι, έχουν προσπαθήσει τις επαναληπτικές ασκήσεις της 1ης εβδομάδας.
 
Ειλικρινά ελπίζω να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός της κατάληψης και την Παρασκευή στην ώρα του μαθήματος να μπορέσουμε να δούμε αυτές τις έννοιες από κοντά, να λύσουμε ασκήσεις, να απαντήσουμε ερωτήσεις κλπ.

Στο μεταξύ μπορείτε φυσικά να ανεβάζετε τυχόν ερωτήσεις που έχετε στο Forum του μαθήματος.
In reply to Mihalis Kolountzakis

Re: Έναρξη μαθήματος Πιθανοτήτων online

by Mihalis Kolountzakis -
Πρώτο μάθημα στην τάξη 11-1 αυτή την Παρασκευή 9/2/2024. Θα επαναλάβουμε την ύλη της πρώτης διάλεξης (που οι περισσότεροι από σας έχετε ήδη δει -- ελπίζω να έχετε κάνει και τις ασκήσεις) και θα λύσουμε κάμποσες ασκήσεις. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ελάτε προετοιμασμένοι να ρωτήσετε. Η πρώτη εβδομάδα είναι σχετικά εύκολη, αλλά πρέπει να τα καταλάβουμε καλά τα πράγματα για να μην μπερδευτούμε αργότερα με τις διάφορες έννοιες.