Συζητήσεις για το μάθημα και ανακοινώσεις

17-totals

 
Picture of GEORGIOS VLACHONATSIOS
17-totals
by GEORGIOS VLACHONATSIOS - Sunday, 22 October 2017, 1:24 PM
 

Γιατί η μεταβλητή total πρέπει να είναι τύπου string???

Μου βγάζει αυτό το error, ενώ όταν προσπαθώ να το μετατρέψω σε string (μέσω της εντολής str()) συνεχίζει να μου εμφανίζει το ίδιο error.

TypeError: must be str, not int


Picture of Stauros Komineas
Re: 17-totals
by Stauros Komineas - Sunday, 22 October 2017, 2:00 PM
 

Το πρόγραμμα θα δουλέψει αν η μεταβλητή total είναι int.

Για να δούμε τι συμβαίνει θα μπορούσε κανείς να κοιτάξει σε ποια γραμμή του προγράμματος εμφανίζει το σφάλμα (το TypeError). Δεν θα πρέπει να είναι στην εντολή print (τελευταία γραμμή). Πιθανόν πριν από αυτή τη γραμμή χρησιμοποιείται ή total ως str.

Picture of GEORGIOS VLACHONATSIOS
Re: 17-totals
by GEORGIOS VLACHONATSIOS - Sunday, 22 October 2017, 2:25 PM
 

Το έλυσα το πρόβλημα με την μεταβλητή αλλά καθώς και ο tester στο repl.it και ο tester στο eliot.math.uoc.gr μου βγάζουν το πρόγραμμα σωστό, το σύστημα γράφει οτι έχω error.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα????

Picture of Μιχάλης Κολουντζάκης
Re: 17-totals
by Μιχάλης Κολουντζάκης - Sunday, 22 October 2017, 4:02 PM
 

Η μεταβλητή total είναι αριθμός (float) και όχι string.

Το ότι ο tester σου βγάζει το παραπάνω σφάλμα δε σημαίνει ότι η μεταβλητή total πρέπει  να είναι string. Το μόνο σίγουρο από αυτό το σφάλμα είναι ότι το πρόγραμμά σου είναι λάθος. Για να καταλάβεις ποιο είναι το λάθος θα πρέπει κατ' αρχήν να ελέγξεις το πρόγραμμά σου από μόνο του, και όχι μέσω του tester (από τη φύση του ο tester μπορεί μόνο να ελέγξει αν το πρόγραμμά σου βγάζει τα σωστά αποτελέσματα και όχι το γιατί δεν τα βγάζει). Αν λοιπόν δεν καταλαβαίνετε πού είναι το λάθος σας θα πρέπει να τρέχετε το πρόγραμμά σας μόνο του, με δικά σας στοιχεία εισόδου, για να βγάλετε άκρη τι δεν πάει καλά (δίνοντας δηλ. την εντολή "pyhton3 user.py").