Πριν την 1η επίσκεψη σας στο σχολείο:

  • Ενημερωθείτε και ακολουθήστε οδηγίες από τον Μέντορα ή τον Δ/ντη του σχολείου εάν πρέπει να δηλώσετε την φυσική σας παρουσία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.

 

Κατά την 1η επίσκεψη σας στο σχολείο:

  • Θα χρειαστεί να κρατάτε την φοιτητική σας ταυτότητα (ή την αστυνομική για τους απόφοιτους).

  • Εάν σας ζητηθεί να προσκομίσετε έντυπα λίστα με τους φοιτητές που συμμετέχουν στην ΠΑΔΜ για το τρέχον εξάμηνο:

ενημερώστε τον Δ/ντη ότι την αποστέλλω εγώ μέσω email με υπογραφή γραμματείας οπότε να ελέγξουν το email του σχολείου.

  • Εάν ο Δ/ντης σας ζητήσει άδεια από το ΥΠΑΙΘ για την πραγματοποίηση της ΠΑΔΜ:

πείτε του ότι με βάση τον νέο νόμο (4823/3-8-2021 αρθρο 88) για την πραγματοποίηση επισκέψεων, διδασκαλιών κλπ φοιτητών απαιτείται άδεια από τον δν/τη της σχολικής μονάδας. Στον νόμο δεν αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη κάθε φορά η άδεια από το ΥΠΑΙΘ. Το γνωστοποιώ και εγώ στα σχολεία μέσω email αλλά μπορεί να μην το έχουν διαβάσει.

  • Εάν σας ζητηθεί να εγγραφείτε στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ:

να έχετε υπόψη ότι η εγγραφή γίνεται από τη Δ/νση Β Βάθμιας εκπαίδευσης και είναι διαδικαστικό θέμα της Β Βάθμιας. Αναλυτικά η διαδικασία περιγράφεται ΕΔΩ  (την στέλνω και εγώ με email στα σχολεία αλλά κάποιες φορές δεν τη διαβάζουν). Περιέχει όλα που μπορεί να σας ζητήσουν (ακόμα και αυτά που εσείς θα πρέπει να συμπληρώσετε στην φόρμα που θα σας δώσουν)

να έχετε επίσης υπόψη ότι εάν είστε σε ταμείο ανεργίας (επειδή π.χ. εργάζεστε εποχιακοί)  τότε με την εγγραφή στο ΕΡΓΑΝΗ αυτόματα διακόπτεται η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας για όσο χρόνο είστε εγγεγραμμένοι στο ΕΡΓΑΝΗ.

Στην περίπτωση που ο Δ/ντης του σχολείου ή η Β Βάθμια σας πει ότι δεν είναι απαραίτητη η εγγραφή στο ΕΡΓΑΝΗ  (π.χ. λόγω νεώτερης απόφασης υπουργείου) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα από δικής μου πλευράς. Ακολουθήστε τις οδηγίες της Β Βάθμιας και του Δ/ντη του σχολείου.

Last modified: Tuesday, 12 March 2024, 3:11 PM