Ενημέρωση/Καθοδήγηση Φοιτητών

Οι Μέντορες αναλαμβάνουν την ενημέρωση,καθοδήγηση και γενική επίβλεψη των φοιτητών στο σχολείο και ειδικότερα την παροχή βοήθειας στον σχεδιασμό της διδασκαλίας που θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές στην τάξη.

Οι δράσεις του φοιτητή στο σχολείο (π.χ. παρακολούθηση ή διδασκαλία) δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένες με τις δράσεις που κάνει ο Μέντορας.

Π.χ. 1: οι φοιτητές προκειμένου να καλύψουν 15 ώρες παρακολούθησης μαθηματικών μπορούν (μάλιστα ίσως είναι και καλύτερο) να παρακολουθήσουν μαθήματα μαθηματικών από διάφορους καθηγητές του σχολείου και όχι απαραίτητα μόνο διδασκαλίες του Μέντορα.

Π.χ. 2:  οι φοιτητές μπορούν να κάνουν τις δύο διδασκαλίες μαθηματικών σε οποιαδήποτε τμήματα του σχολείου (ανεξάρτητα από το αν διδάσκει σε αυτά ο Μέντορας ή όχι).

Π.χ. 3:  προκειμένου να καλυφθούν οι 30 διδακτικές ώρες υποχρεωτικής συμμετοχής σε διαδικασίες του σχολείου υπάρχει η δυνατότητα με τη σύμφωνη γνώμη του Μέντορα και των καθηγητών του σχολείου να παρακολουθήσουν οι φοιτητές και ένα αριθμό από διδασκαλίες άλλων θετικών μαθημάτων  (π.χ. φυσικής) ώστε να δουν πως χρησιμοποιούνται τα μαθηματικά εκεί, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην εφαρμογή των γνώσεων που έχουν αποκτήσει στα μαθηματικά κλπ.

Ως γενικό κανόνα, ο Μέντορας δίνει το ΟΚ στο τι θα κάνει ο φοιτητής. Αυτό σημαίνει ότι το πότε, το πως και το τι θα κάνει ο φοιτητής στο σχολείο (π.χ. σε ποια διδακτική ύλη μαθηματικών θα πραγματοποιηθούν οι παρακολουθήσεις και οι διδασκαλίες) αφήνεται στην διακριτική ευχέρεια του Μέντορα προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο και η ροή της ύλης στο μάθημα.

 

Aξιολόγηση της διδασκαλίας των φοιτητών από τους μαθητές

Για το τρέχον εξάμηνο δεν θα απαιτηθεί αξιολόγηση της διδασκαλίας των φοιτητών από τους μαθητές

 

Αποστολή ηλεκτρονικά λίστας με τις δραστηριότητες των φοιτητών

Μετά το τέλος του ΠΑΔΜ και για κάθε φοιτητή που επέβλεψαν στο σχολείο οι Μέντορες αποστέλλουν στο siligard@uoc.gr  λίστα με τις δραστηριότητες του φοιτητή ανά ημερομηνία και με συμπληρωμένο χαρακτηρισμό (Επιτυχία/Αποτυχία) κρίνοντας την συνολική παρουσία του φοιτητή αναφορικά με την εκπλήρωση των απαιτήσεων του ΠΑΔΜ

Η φόρμα λίστας δραστηριοτήτων υπάρχει ΕΔΩ ως .docx (εναλλακτικά ΕΔΩ ως pdf). Η φόρμα μπορεί να συμπληρωθεί μέσω WORD (εναλλακτικά μπορεί να συμπληρωθεί χειρόγραφα και να σκαναριστεί ώστε να μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά). Παράδειγμα μίας συμπληρωμένης λίστας υπάρχει ΕΔΩ.

Πολλές φορές οι Μέντορες για ευκολία αναθέτουν την συμπλήρωση της λίστας δραστηριοτήτων στους φοιτητές αλλά προφανώς είναι μέλημα των Μεντόρων η λίστα να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση (και για την διασφάλιση της αξιοπιστίας) η αποστολή της λίστας δραστηριοτήτων θα πρέπει να γίνει από την ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου ή από το προσωπικό email των Μεντόρων.

Last modified: Tuesday, 5 March 2024, 5:16 PM