• Παρακολούθηση όποτε απαιτηθεί ενημερωτικών διαλέξεων από εμένα (πιθανότατα μέσω zoom) πριν την έναρξη της πρακτικής άσκησης στο σχολείο ή και κατά τη διάρκεια της κατά περίπτωση.

  • Παρακολούθηση διδασκαλιών μαθηματικών (τουλάχιστο 15 διδασκαλίες ο κάθε φοιτητής) που διεξάγουν καθηγητές του σχολείου σε πραγματικές συνθήκες μαθήματος στην τάξη. Η παρακολούθηση γίνεται μετά από συνεννόηση με τους Μέντορες.*

  • Σχεδιασμό και υλοποίηση τουλάχιστο δύο συνολικά εκπαιδευτικών ωρών διδασκαλίας μαθηματικών ο κάθε φοιτητής σε πραγματικές συνθήκες μαθήματος στο σχολείο υπό την καθοδήγηση Μέντορα. Συνιστάται ισχυρά η χρήση ΤΠΕ κατά την διδασκαλία όποτε αυτό είναι δυνατόν με βάση τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του σχολείου. Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν προηγουμένως παρακολουθήσει υποχρεωτικά 15 διδασκαλίες μαθηματικών από καθηγητές του σχολείου πριν διδάξουν οι ίδιοι. *

  • Παρακολούθηση και μαθητεία στο διοικητικό έργο του σχολείου και στις εξωδιδακτικές δραστηριότητες. **

  • Συνολική φυσική παρουσία στο σχολείο τουλάχιστο για 30 ώρες κατά τη διάρκεια του εξαμήνου*

  • Ηλεκτρονική συμπλήρωση αναφοράς (Report) στην πλατφόρμα Moodle του μαθήματος:

    • Για μία από τις διδασκαλίες που παρακολούθησαν (βλ. ΕΔΩ).***
    • Για μία από τις διδασκαλίες που πραγματοποίησαν (βλ. ΕΔΩ)
  • Οι φοιτητές, οφείλουν να έχουν μαζί την φοιτητική τους ταυτότητα κατά την προσέλευση τους στο σχολείο και να την επιδείξουν στον διευθυντή του σχολείου. Κατά τις επισκέψεις τους στα σχολεία  ακολουθούν τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας που ορίζει το υπουργείο και οι εσωτερικοί κανονισμοί των σχολείων.

Για να ολοκληρώσει επιτυχώς το μάθημα ένας φοιτητής θα πρέπει:

  1. Να έχει συμπληρώσει αναφορά (Report) για μία από τις διδασκαλίες που παρακολούθησε

  2. Να έχει συμπληρώσει αναφορά (Report) για μία από τις διδασκαλίες που πραγματοποίησε

  3. Να μου αποστείλει ο Μέντορας email με Λίστα Δραστηριοτήτων του φοιτητή στο σχολείο (βλ. Ρόλος  Μεντόρων)

Κάθε στιγμή μπορεί ο φοιτητής να δει ποιές από τις παραπάνω τρείς απαιτήσεις έχει καλύψει. Απλά πηγαίνει στην κεντρική σελίδα του μαθήματος και κάνει κλικ στα αριστερά  της σελίδας στο More Details του Course completion status (βλ. εικόνα ΕΔΩ). Οι απαιτήσεις που στη στήλη Complete λένε "Yes" είναι καλυμένες (βλ. παράδειγμα ΕΔΩ).  Κάθε 3-4 μέρες περίπου Θα ενημερώνω τη σελίδα του μαθήματος εδώ στο moodle για τις Λίστες Δραστηριοτήτων που θα λαμβάνω από τους Μέντορες.  

Σε καμια περίπτωση μην απεγγραφείτε απο το μαθημα πριν την ολοκληρωση του εξαμηνου. Εαν απεγγραφειτε δημιουργειται προβλημα στην καταχωρηση του βαθμου σας στο moodle και σε περιπτωση ερωτησης της γραμματειας θα εμφανιστει οτι αποτυχατε

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

* Οι δράσεις του φοιτητή στο σχολείο (π.χ. παρακολούθηση ή διδασκαλία) δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένες με τις δράσεις που κάνει ο Μέντορας.

Π.χ. 1: οι φοιτητές προκειμένου να καλύψουν 15 ώρες παρακολούθησης μαθηματικών μπορούν (μάλιστα ίσως είναι και καλύτερο) να παρακολουθήσουν μαθήματα μαθηματικών από διάφορους καθηγητές του σχολείου και όχι απαραίτητα μόνο διδασκαλίες του Μέντορα.

Π.χ. 2:  οι φοιτητές μπορούν να κάνουν τις δύο διδασκαλίες μαθηματικών σε οποιαδήποτε τμήματα του σχολείου (ανεξάρτητα από το αν διδάσκει σε αυτά ο Μέντορας ή όχι).

Π.χ. 3:  προκειμένου να καλυφθούν οι 30 διδακτικές ώρες υποχρεωτικής συμμετοχής σε διαδικασίες του σχολείου υπάρχει η δυνατότητα με τη σύμφωνη γνώμη του Μέντορα και των καθηγητών του σχολείου να παρακολουθήσουν οι φοιτητές και ένα αριθμό από διδασκαλίες άλλων θετικών μαθημάτων  (π.χ. φυσικής) ώστε να δουν πως χρησιμοποιούνται τα μαθηματικά εκεί, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές στην εφαρμογή των γνώσεων που έχουν αποκτήσει στα μαθηματικά κλπ.

** Στην περίπτωση που η φυσική παρουσία είναι αδύνατη λόγω του ότι τα μαθήματα ή οι διαδικασίες του σχολείου γίνονται ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως τότε θα πρέπει η συνολική απασχόληση του φοιτητή σε θέματα του σχολείου να διαρκέσει τουλάχιστο 30 ώρες κατά τη διάρκεια του εξαμήνου

*** Στο αρχείο Erotiseis Report Foititwn.rtf  υπάρχουν οι ερωτήσεις που περιέχουν τα reports ώστε οι φοιτητές να γνωρίζουν τι θα πρέπει να προσέξουν στις διδασκαλίες που θα  παρακολουθήσουν/πραγματοποιήσουν.

Last modified: Tuesday, 5 March 2024, 5:17 PM